ekvador-29

prijateljstvo na potovanju / friendship on the road

Kaj lepšega kot dopust s prijatelji. Če

Se je pojavilo vprašanje, ko sva kupili karti za dopust. A nama rata, brez da se razideva skregane na smrt in vsaka nadaljuje pot po svoje?

To, da ena bolj potrebuje dopust kot druga je jasno kot beli dan, zato sva se hitro dogovorili, da dava priložnost ena drugi in greva! Kar bo pa bo. Kam, kdaj, kako sploh ni vprašanje. Logistična vprašanja bova reševali sproti. Samo daleč stran, in tako pade odločitev Ekvador. Kdo bi vedel zakaj, saj ni na »top 10 listi« ne ene, ne druge. Mogoče pa ravno zato, saj greva prvič skupaj, pa dajva priložnost še neki destinaciji – mogoče zaradi ugodnih letalskih kart, mogoče zato, ker je Nova Zelandija predaleč, Patagonia predraga, Antarktika pa premrzla, mogoče pa je vse skupaj res le golo naključje…

Karte kupljene, sledi obisk knjižnice, kaj videti, kaj početi, kam iti, kje biti in ostati varen? Vsaka pri sebi sva razmišljali, kako bova ena drugi v sili razmer razložili, da se imava poln kufer in greva Ekvador raziskovat vsaka po svoje. Kakšen teden pred najinim odhodom pa so se v Ekvadorju odločili, da gredo na ceste zaradi predragega bencina. A nama rata iti? Oblasti, s predsednikom Morenom na čelu so razglasile izredne razmere zaradi ukinitve subvencioniranih cen goriva, in spopadi med demonstranti in policisti, goreče vladne stavbe, policijska ura in medijski pomp so resno ogrozili najin odhod, ampak na koncu sva vendarle odšli in vse težave s problemi in probleme v težavah reševali sproti.

Bova zdržali skupaj na dopustu? Štiriindvajset ur na dan, sedem dni v tednu, cel mesec? Nama uspe ujet let? Sva uporabili kakšno vrečko za bruhanje na neštetih vožnjah s trajekti? Sva vijugali s 4-kolesnikom brez vozniškega dovoljenja? Sva usvojili 5-tisočak? Sva plavali s pingvini in crkljali morske leve? Skupaj sva odšli, se bova tudi skupaj vrnili?

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja